lördag 7 mars 2009

Den flickan har redan ett kors att bära

En nioårig brasiliansk flickas abort har nu nått den romersk-katolska kyrkans centrum. En kardinal i Vatikanen försvarar kyrkans bannlysning av flickans mor och läkarna som beslutade om aborten.

Det som är mest skrämmande med katolska kardinaler och liknande ämbetsmän är inte att dom säger att mamman och läkaren ska bannlysas och att styvfadern (som är orsaken till hela historien) är förlåten utan det mest skrämmande är att dom verkligen tycker och tror på det dom säger. 

Det är så verklighetsfrämmande tankar för dom flesta att det nästan är komiskt, men skrattet fastnar i halsen när man inser det förfärliga i vad dom säger. Alla är enligt dom skyldiga utom den riktiga förövaren. 

Det skulle vara lätt nu att säga "dom håller väl varandra bakom ryggen dom där p-filerna" men det blir bara en dålig eftersmak. 
af  svd  dn

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skär halsen av alla jävla kristna och muslimer. Så enkelt är det. Jesus och Allah knullade med varandra, och för det lider folk idag.

Anonym sa...

När katolska kyrkans ledning står för dessa värderingar så undrar man hur någon fortfarande kan påstå att religionen i grunden är god.

Sedan hoppas jag att styvfadern åtminstone får en jordisk bestraffning i form av en lång fängelsevistelse, trots att kyrkan har förlåtit honom.

Till sist är det en sak jag måste ifrågasätta: Är flickan verkligen bara nio år? En nioåring kan helt säkert våldtas, men kan hon bli gravid? Är det fysisk möjligt?

friskytten.blogg.se

Anonym sa...

@Friskytten: Du är ju dum i hela huvudet. Klart det finns nioåringar som kan bli gravida. Idiot.