tisdag 24 mars 2009

Katt och råttalek


Diamantia.com
The Pirate Bay utvecklar nu en anonymiseringstjänst. Tjänsten ska heta Ipredator och för första gången tänker nu gänget bakom fildelningssajten ta betalt.

Om det inte fungerar som det är tänkt den här gången och det blir krångligt att använda för eventuella nedladdare av skyddat material så kommer det ändå så småningom att dyka upp nya, säkrare och användarvänligare sätt att komma över det folk vill ha. 

Det kommer alltid att vara en katt och råttalek och pirater kommer alltid att ligga ett eller ett par steg före piratjägarna. Det går att jämföra med hur doping inom idrotten har fungerat och fortfarande fungerar, så fort kontrollanterna förbjuder en substans så är det en ny förbättrad substans på marknaden innan bläcket har torkat. svd  
dn  af

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen lag har någonsin lyckats få bort all kriminalitet. Trots att det är förbjudet förekommer allt från felparkering till mord fortfarande och så kommer det förbli. Det är bara i den egendomliga debatten om artisters arbete som det plötsligt kan komma argument av typen "eftersom man aldrig kommer kunna stoppa det så måste det vara tillåtet"!

friskytten.blogg.se

Aila sa...

Det kommer bara att bli jobbigt att hålla reda på alla nytillkomna brottslingar. Å andra sidan så kanske det kan ge en hel del nya arbetstillfällen att jaga alsterkleptomaner=)

Anonym sa...

Låter som en bra idé. Arbetslösheten är ju ett stort problem i samhället.

Det jag har mest svårt att förstå i hela fildelningsdebatten är tanken att artister, författare och kompositörer m.fl. inte ska ha rätt att ta betalt för sitt arbete. Av vilken annan grupp skulle man begära att de skulle arbeta på sådana villkor?