tisdag 12 maj 2009

Välfärden bortprioriterad för länge sen

Diamantia.com
Diamantia.com
Man är så van att höra att sverige snart är sämst på allting så ingenting förvånar längre. Vi tar inte hand om våra gamla, dom får inte ens ordentlig med mat och om dom får det så är den oätlig och fullproppad med kemikalier och när det är dags så får dom inte ens dö smärtfritt i alla delar av landet. Barnen blir dummare och dummare för vi ger dom inte nog med lärare för att ens kunna läsa och skriva när dom gått ut skolan. Polisen är ett skämt, allt läggs ner, i brist på bevis heter det när det egentligen skulle heta att vi har brist på poliser som kan hjälpa oss när vi behöver. 
Vi tar in invadrare som vi sen buntar ihop i nån förort där dom får sitta arbetslösa och rättslösa för vi har egentligen inte råd med dom men det låter vackert när vi säger att vi minsann hjälper människor att komma bort från krig och eländen i sitt eget land (att dom hamnar i lika stort elände i svenska förorter utan värdighet och ett sätt att försörja sig på det glömmer man att tala om när man slår sig för bröstet och säger att vi är duktiga) 
Att ungdomar inte förstår att använda preventivmedel för att skydda sig mot sjukdomar och graviditet är knappast alarmerande för man får vad man betalar får och kostnaden för att informera i skolorna har väl prioriterats bort för länge sen. Svensk välfärd är för länge sen borta, nu är det djungelns lag som råder och dom som inte kan ta hand om sig själva, sin barn och sina gamla kommer att måsta lita till allmosor från dom som kan det för till samhället står inget hopp om undsättning.dn dn svd svd svd

6 kommentarer:

E Hammarberg sa...

Det har inget med välfärd att göra att ungdomarna inte använder kondom. I annat fall får de väl byta ut några starköl varje helg så räcker det till kådisar också.
Alla vet hur smitta överförs och graviditeter uppkommer. Gäller bara att lära sig "kondomteknik" som det så vackert heter. Ska detta verkligen vara så oövervinnerligt svårt för våra unga?

Dessutom kan jag rekommendera ett besök i Stockholms förorter där de stackars invandrarna lever. Jag lovar att du kommer att förvånas över den bilpark som finns där. Splitternya Audi, Mercedes, BMW. - Låt oss hålla oss till verkligheten så blir diskussionen intressantare.

Knatte sa...

..och att lära ungarna "kondomteknik" känns ju som skolans största uppdrag.. det och oralsex tycker jag att vi ska prioritera i budjeten. Kanske. Inte.

Aila sa...

Om det fanns nog med skolsköterskor som var tillgängliga för ungdomarna under skoltid och inte som det är nu någon timme i veckan så kanske dom kunde stå för preventivmedelsrådgivningen som ungdomarna idag verkar ha dålig koll på.

Alla som nu vill säga att det är föräldrarnas sak att informera sina ungdomar så håller jag fullständigt med men det skadar inte att bli uppbackad av en sköterska som finns på plats i skolan varje dag och som ungdomarna har förtroende för.

Affe sa...

DN:
"Det sker en dramatisk ökning av antalet väpnade butiksrån. På bara ett år har det gått upp med 50 procent, visar nya siffror som DN Ekonomi tagit del av."

Återigen bara det korta perspektivet. varför inte redovisa lite längre tidsperspektiv så man får en bättre uppfattning?

Klicka in på min statistik-blogg och se hur kurvan ser ut för butiksrån 1975-2008

Linnéa sa...

vet inte varför det ska vara statens ansvar att informera de unga om sex och preventivmedel? visst att det är bra om det finns i skolan, men staten är väl inget uppfostringsverk? menar du att det är statens jobb och inte föräldrarnas att uppfostra och utbilda sina barn om livet? tycker det låter som ett klart lustigt samhälle om staten tagit över föräldrarollen.

Aila sa...

Det ena utesluter väl inte det andra. Alla sätt som kan hjälpa att utbilda och uppfostra ett barn ska väl vara välkomna. "It takes a village to raise a child" Det är väl ett citat som fortfarande stämmer in på det mesta när det gäller barn och ungdomar.