lördag 18 juli 2009

Senarelägg skolstarten

Bättre att förekomma än att förekommas.

Om alla lärda säger att smittspridningen av A/H1N1/Svininfluensan kommer att ta fart vid skolstarten och att det är dom unga som drabbas värst så skulle en rimlig åtgärd vara att senarelägga skolstarten tills vi i alla fall har påbörjat vaccineringen.

Varför chansa eller säga att vi kommer att få se halvtomma skolor som måste stängas, varför inte helt enkelt gå händelserna i förväg och försöka minska spridningen genom att skjuta på skolstarten ett tag. Skoleleverna får väl ta igen förlorad tid genom en timme längre varje dag eller att slopa sportlovet. Att undvika stora samlingar av barn tills vaccineringen är igång verkar vettigt i dagsläget.

Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

Anonym sa...

det var en bra idé. tänk om politikerna kunnde tänka på det med. jag har inga barn i skolan än, men på dagis, och jag vet ej om jag tänker låta de börja i höst.. jag stannar hellre hemma längre än låta ina barn bli sjuka

Anonym sa...

Det var en påpasslig kommentar. Det är de unga och starka som drabbas värst! Vad man skall göra är naturligtvis att övergå till hemundervisning i största möjliga utsträckning, samt ge all skolungdom munskydd, som i förening med klara hygieninstruktioner åtminstone ger partiellt skydd. Med säkerhet kommer ingenting av dessa självklara åtgärder att genomföras, eftersom våra myndigheter är handlingsförlamade i sin rutinmässighet och allmänheten, vad än värre är, infekteras av allsköns tvärsäkra pappskallar som håller på och mobbar insiktsfulla människor och gapar och skriker om "hysteri" bara för att göra sig själva märkvärdiga; just denna pöbelmentalitet är säkerligen det största enskilda hotet mot folkhälsan just nu. Vi skall komma ihåg att en influensapandemi som startar SOMMARTID i sig är en alarmsignal, eftersom detsamma var fallet med den dödliga Spanska Sjukan, som även den inledningsvis var jämförelsevis "mild" men som visade sitt rätta ansikte under vinterhalvåret. Det farliga viruset muterar och uppträder i olika stammar i olika regioner, varför "experternas" försäkran om att dödligheten "bara" är 0,4% lugnt kan avfärdas som helt meningslös. Vad vaccinet bekräftar kan den monopoliserade produktionens knapphet mycket väl leda till force majeur som river upp legaliteten när producentländerna av inhemsk opinion, när dödstalen stiger, ser sig tvungna att bryta de "betyggande" avtal regeringen har träffat; hur det blir därmed får vi se. Det är på intet sätt uteslutet att den obotliga folkliga Dumhet, som endast måttligt öveträffas av de styrande, inom omedelbart förestående framtid får sig en pedagodisk duvning på det ENDA sätt som går hem i det allmänna hojtandet, utdelat av en inom omedelbart förestående framtid härjande Lieman. Hur det blir därvidlag, kommer vi ofrånkomligen att få se. De som lever, som man brukar säga. Att våra redan i nuläget överansträngda sjukhus med sin egna grasserande infektioner kommer att motsvara lägets krav kan vi hursomhelst utesluta, i synnerhet som regeringen av för mig fullständigt obegripliga skäl vägrar ge ekonomiskt tillskott av uppenbar engångskaraktär.

- Peter Ingestad, Solna

Aila sa...

Det kan inte vara en omöjlighet att senarelägga skolstarten, det enda som krävs är lite samarbete mellan arbetsgivare, lärare och föräldrar. Det måste gå att vara lite flexibel en kortare tid, i alla falls tills första omgången av vaccinationerna är genomförda.

konspirationer och sanningar sa...

Mycket kan man säga om svin-influensan, men den är relativt ofarlig. Att mass-vaccinera en hel befolkning med ett vaccin som inte har genomgått tillräckliga vetenskapliga studier är INTE "Common sense".

Vaccinet är heller inte rekommenderat för personer under 18 år för tillfället.

Se vad som hände 1976 med den vaccinationen... Svininfluensa i USA gällde det också då.

Anonym sa...

fler människor dog 1976 av vaccinet än av skälva viruset.

din jävla blogg måste ju vara sveriges största skämt.