onsdag 22 juli 2009

Värdet är vad någon är villig att betala

Det är ju klart att vaccinet blir dyrare när det måste massproduceras, det behövs väl mer personal för att kunna möta den stora efterfrågan och den personalen måste väl få lön för sitt arbete.

Det är väl inte så konstigt att vaccinet blir dyrare, hur stor prisökning har jag inte någon uppfattning om men så mycket som nästan hundra procent verkar att ta i.

Man får väl se det som man gör med lönerna till alla idrottsmän och kvinnor, när man säger att man tycker att deras löner är vansinne så säger folk att allt är värt vad folk är villig att betala och det gäller tydligen influensavaccin med.

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Bengt sa...

Alltså... hur tänkte du nu (igen)? :) Om vi antar att 10 anställda kan tillverkar 2000 doser och 100 anställda kan tillverka 20 000 doser. Hur blev det då dyrare för att du tillverkar mer? Normalfallet ger vid handen att större volymer ger lägre kostnad, inte högre. Däremot kan man anta att det uppstår administrativa kostnader för att öka personalstyrkan eller vad det nu handlar om. Sen är du helt fel ute i ditt antagande att värdet är vad någon är villig att betala i det här fallet eftersom läkemedelsindustrin består av en massa företag med monopol på sina egna produkter. Alltså finns ingen konkurrens för tillverkningen och tillverkaren dikterar helt på egen hand priset och kunden kan ju inte gärna säga att "nä, då köper vi inte". Eller hur?