tisdag 11 augusti 2009

Allt glitter sätter valåret i skymundan

Det blir ett kort valår nästa år, bröllopen kommer att ta bort fokuset från valet. Mediabevakningen av valet kommer inte att bli så intensiv som den annars brukar vara för hela våren kommer bara att handla om kungligheter, blänkande smycken, klänningar, blommor, vilka kungliga gäster som kommer eller inte kommer.

Sen när bröllopsyran lugnat ner sig så orkar inte folk med mer utan behöver en välbehövlig mediasemester och det kommer inte att gynna partier som behöver all den mediatid dom kan få och hela folkets odelade uppmärksamhet för att övertala massorna om sin förträfflighet.

Däremot så tror jag att det kommer att gynna sittande regering, för folk blir så yra av all prakt att dom tycker att regeringen liksom får en guldkantad släng av pompa och ståt och vem orkar då höra oppositionens eviga gnäll om fattigsverige, åldringsvård och finanskris, vi är ju fortfarande förblindade av bländande vackra kungar, drottningar, prinsar och prinsessor.

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det är inte omöjligt att hovet avsiktligt planerar två prinsessbröllop till ett valår då vi har en mer monarki-vänlig sittande regering. Konjukturen vänder, sol och romaniska prinsessbröllop. Hipp hurra för monarkin. Ulk!