söndag 23 augusti 2009

När kommer det första dödsfallet?

Realityprogrammen blir värre och värre för att tillfredsställa tittarnas alltmer uttråkade tittande. Hur långt kan producenterna gå innan dom har tagit livet av någon. Är det inte någon som snart börja ifrågasätta hela konceptet att utnyttja helt ovetande människor för att underhålla TV-tittarna.

Det spelar väl ingen roll om släkt och vänner är med på hela upplägget den som blir utsatt för det är det inte och då har ingen rätt att göra ett program om deras reaktioner på någonting överhuvudtaget.

Är det ens lagligt att filma en människa som inte vet om att dom blir filmade för ren underhållning. Om man är en frivillig deltagare som deltagarna i Robinson och liknande program så vet man vad man ger sig in på men om jag blev utsatt för det som Magdalena Graaf blev utsatt för så skulle jag sätta hårt mot hårt och låta en domstol avgöra hur långt produktionsteamet för Blåsningen (och andra liknande produktioner där inte deltagarna är införstådda med vad dom utsätts för) får gå för att göra underhållning.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: