måndag 10 augusti 2009

Vill han ha strid?

Vad han egentligen skulle vilja säga är att vi inte bara är dumma utan vi är lata och dryga med. Vi ids inte sätta oss in i en norsk serie, vi bryr oss inte om några norska intriger. Om det inte är amerikanska serier eller eventuellt någon svensk så skiter vi fullständigt i att se den. Vi är så mycket förmer än dom där norska fjuttiga försöken att göra bra Tv-program så om vi ser dom så är det bara för att vara artiga och inte för att vi egentligen tycker att det är någonting att lägga ner tid och ork på.

En nära anhörig till mig hade en annan (mindre snäll) infallsvinkel när det gäller påståendet att vi svenska är dumma som inte förstår norska och att norrmän ska vara så mycket smartare när dom förstår svenska så bra. Hon sa att hennes hund förstår allt hon säger men inte begriper hon allt hunden vovvar och gläfser om för det.

Sanningen är nog den att vi är så insnöade och hjärntvättade att inget annat än Amerikanska serier duger och i brist på amerikanska så kan vi se någonting svenskt, men norskt, det orkar vi inte med för då måste vi tänka.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: