tisdag 8 september 2009

Hur har dom kommit fram till det?

Återigen så undrar man hur undersökningen om att twitter fördummar och facebook gör dig smartare har gått till, har någon gjort en intelligenstest på dom som twittrar respektive dom som facebookar och har dom fått göra testet före dom började och efter det som hållit på ett tag med sitt twittrande och facebookande. Jag menar så det finns referenser, hur ska någon annars kunna veta om twittrandet fördummar och facebook gör dig smartar. I så fall tycker jag att den som har gjort undersökningen verkar ha twittrat för mycket.

Nu är det så att dom flesta som facebookar dom twittrar med. Twitter och facebook är inte i närheten samma sak. Twitter är precis som det låter, några snabba rader och ett snabbt sätt att tala om vad man gör just nu och svara snabbt på andras snabba uttalanden.

Facebook är en social sajt där man förväntas delta och interagera med andra och delta i det ständigt pågående livet som levs där med spel, fotografier, inbjudningar och en ständig dialog mellan vänner. Det går inte ens att jämföra med twitter. Det är som att jämför informationen som sätts upp på anslagstavlan på en arbetsplatsför med hela arbetsplatsens gemenskap. Det är helt enkelt två helt skilda saker.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: