tisdag 28 april 2009

Är vargen här nu


Diamantia.com
Vara försiktig med måtta

Det verkar helt onödigt att hänga upp livet på att vara rädd för svininfluensa, vara vaksam är en sak men att låta hela hysterin diktera sitt liv är bara dumt. Vara lite försiktig när man ska resa det ska man väl alltid vara och jag tror inte att det blir annorlunda den här gången. 

Just nu verkar det vara en svagare variannt av viruset som lyckats ta sig utanför Mexicos gränser och dom som smittats har blivit friska eller är på väg att bli det. Jag är den första att erkänna att jag tycker att allt är överdrivet och att lika många skulle ha varit sjuka eller döda varken någon hade hittat svininfluensa eller inte i dom avlidan människorna. 

Det ovanliga är att  eftersom man inte vet hur länge viruset har funnists och hur många dödsfall som kan kopplas direkt till svininfluensa så är det bra att WHO och alla inblandade håller extra koll så att det inte är den berömda vargen som är här den här gången och vi bara tror att det är ännu ett falskt alarm. 
Andra bloggar, här här, här, här, här, här 
Läs även andras åsikter om,

1 kommentar:

Ingenjören sa...

Att hänga upp livet på att vara orolig för svininfluensan är ju kanske onödigt, men om du någon gång skulle släktforska kommer du förmodligen se att stora delar av din, precis som min släkt dog i en influensaepidemi som kallades Spanska Sjukan. Den dödade förmodligen fler människor än vad som dog i första världskriget, så man kan egentligen med ungefär lika stor säkerhet säga att det är onödigt att oroa sig över krig. För att inte tala om Terrorism, som i jämförelse är extremt ofarligt...