måndag 27 april 2009

Det gäller nog inte alla artister


Diamantia.com
Pengarna rullar in till Unni Drougge

Jag tror inte att pengarna skulle rulla in till alla artister om dom gav ut sina grejor gratis på Pirate bay, om det hade gjort det så skulle inte Pirate bay-pojkarna var pirater utan dom skulle vara affärsgenier. Unni Drougge råkade bara lägga ut sin skiva i rätt tid och lyckades få uppmärksamhet för att några soffpirater vill tala om att dom minsann inte är oärliga och man gärna betalar för sig bara man får bestämma när, var och hur mycket.

Läs även andra bloggares åsikter om,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Typiskt Unni att säga något sådant, jag är rätt säker på att hon inte fått en spänn!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

klart att kvinnan fått betalt, tror inte de är så korkade att de bara låtsas. Däremot är det givetvis sant som författaren i detta lilla stycke säger att många fler slängt in pengar än annars skulle ha gjort det.

Å andra sidan beror ju sånt här också på vad det är för sorts produkt. Bra produkter/artister av alla de slag kommer ju alltid att tjäna på piratebay och liknande siter, ytterst tveksamt om väldigt "intellektuella" och "fina" kulturgrejer klarar sig lika bra. Vilket antagligen är anledningen till varför kulturvänstern till stora delar vänder sig emot fildelning. De jäkla snyltarna som lever på statens bidrag borde ju inte direkt klaga, men om 5 av de 45 som normalt sett läser "Feminism i den moderna teatern" (eller vad det nu må vara) istället laddar ner boken/artikeln så stör det väl deras egon.