torsdag 21 maj 2009

Den ultimata gåvan


Diamantia.com
Vem är egentligen mamman, den som gjorde att barnet kunde växa eller den barnet liknar eller kanske ingen av dom utan kanske den som tar hand om barnet från att det föds och under hela uppväxten.

Det måste vara den ultimata gåvan att kunna ge någon ett biologiskt barn som man bara har varit kuvös åt. Om man ser det kallt från jobbperspektiv så är det bra betalt för nio månaders arbete. 

Så enkelt är det förstås inte, vems gener barnet än har så är det kvinnans kropp som har gett näring, värme och en ombonad miljö för barnet att växa i och det gör att barnets gener inte spelar någon roll. Det är den som bär barnet inom sig som är mamman och det måste vara lika svårt att ge barnet till någon annan mamma/pappa som om det varit ens eget genetiska barn. 

För barnet spelar det säkert ingen roll vems mage det har växt upp i eller vilka gener det bär på, den riktiga mamman/pappan är ändå hon/han som ger barnet omvårdnad och trygghet under uppväxten.

Den som klarar av att bära på ett barn och sedan ge det till någon annan är värd all heder och ska beundras. 

Jämsides med alla kvinnor som gör det enbart för att hjälpa ett barnlöst par finns dom som gör det för pengar och inte drar sig för att göra det om och om igen så länge det finns köpare till barnet men som med all teknik som kan användas till någonting gott så följer alltid en svans med dom som använder det av girighet, det är priset vi får betala för att utvecklingen ska gå framåt 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , af 1

Inga kommentarer: