fredag 15 maj 2009

FK en skyddad verkstad


Diamantia.com
Torgild Olsson fick inte spara pengar åt försäkringskassan

Vad behöver man för utbildning för att jobba på försäkringskassan? Dom som sitter på försäkringskassan idag måste vara en kvarleva från tiden då vi hade sjuårig grundskola och dom måste ha blivit anställda direkt efter skolavslutningen, dom verkar inte ha någon som helst förmåga till eget intiativtagande eller någon som helst livserfarenhet förutom det dom kan läsa sig till i försäkringskassans regelbok. 

Ibland kan man undra om försäkringskassan är en avstjälpningsplats för folk som ingen har vetat vad dom ska göra av, folk som inte haft möjlighet att få ett jobb någon annanstans. 

Är försäkringskassan idag egentligen en maskerad skyddad verkstad för trögtänkta? 

Är försäkringskassan den arbetsplatser som anställer dom som samhall ratar? 

Frågan är egentligen inte helt taget ur luften för med senaste tidens rubriker om försäkringskassans oförmåga att vara smidiga och lyhörda för människors behov så kan man undra om dom som jobbar där har alla tomtar hemma.

Läs även andra bloggares åsikter om 

5 kommentarer:

Tvättäkta moderat sa...

Självklart skall han inte ha någon ersättning för något han kunde göra innan han skadades. han kunde köra bil och kan fortfarande det.
så enkelt ser vi att han inte har rätt till någon socialist/kommunistisk ersättning alls.

Aila sa...

Det är inte det som är det idiotiska i allt, det idiotiska är att försäkringskassan erbjöd sig att betala 60 000 kronor. Att han kunde ordna det för 5 000 kronor var väl jättebra, men hur kunde dom godkänna 60 000 kronor innan dom hade kollat om det gick att lösa på annat sätt.

Anonym sa...

Försäkringskassan har varit en skyddad verkstad mycket länge. Det är bara idioter som jobbar där, ibland så undrar man om dom jobbar eller om dom sitter och tävlar om vem som ska ta det mest idiotiska besluten.

Anonym sa...

Jag är så illa behandlad av försäkringskassan att jag har slutat hoppas.

Bengt sa...

Eftersom jag sedan några år jobbar på ett statligt verk så vill jag bara erbjuda en aning nyansering. De beslut som fattas som ibland kan upplevas som extremt korkade är oftast baserade i tydliga regelverk för hur man ska göra. Om man som statstjänsteman bryter mot dessa regler (våra lagar och förordningar) så begår man tjänstefel, något som kan leda både till sparken och åtal.

Jag avundas inte de människor som måste ta och försvara de här besluten mot bättre vetande. Sen finns det visst båda arbetsskygga och idioter på sina håll också men jag tycker att kritiken är dåligt riktad. Kasta skiten på politikerna som stiftat lagarna och policyn istället, de är trots allt de ansvariga. Tjänstmännen bara utförare.