lördag 30 maj 2009

Hur tänker dom kolla det?


Dyrare premier för rökare

Hur kollar dom vem som röker och hur kollar dom att inte en ickerökare börjar röka när försäkringen är tecknad. Hur mycket måste man röka för att kallas rökare, räcker det med att vederbörande feströker till helgen och hur kan dom kolla om försäkringstagaren tar sig en cigarr till whiskeyn efter middagen. 

Jag tycker det verkar omöjligt att kontrollera om någon röker såvida inte personen redan har rökt så mycket att dom fått skador av det men till och med då kommer man undan höjda premier för det är bara säga att dom inte har rökt på tolv månader. 

Ska en försäkringstagare lämna urinprov, blodprov eller kommer det hem någon från försäkringsbolaget på oanmälda besök med jämna mellanrum för att kolla om det luktar rök i huset eller hur ska det fungera?

Läs även andra bloggares åsikter om 
Respito.com

3 kommentarer:

Alexander O sa...

Såhär kommer det fungera: Försäkringsbolaget kommer inte bry sig ett skit om du är rökare eller inte då du tecknar en icke-rökar-försäkring. Men den dag du begär ersättning för en skada, där skadeersättningen är av högre belopp, kanske 10 000 eller högre?, kommer försäkringsbolaget göra allt i sin makt för att hitta bevis för att du var en rökare vid olyckstillfället. Sedan kommer de påstå att försäkringen därmed är ogiltig eftersom du rökt och INGEN ersättningen kommer betalas ut...

Aila sa...

@ Alexander O, du har rätt, det finns ingen annan anledning att ha en rökare och en ickerökareförsäkring. Det är omöjligt att kontrollera, men det ger försäkringsbolagen ytterligare en chans att neka att betala ut en försäkring.

Anonym sa...

Sen kan man ju undra över hur många rökare som bryr sig om vad försäkringsbolag hittar på att träta om efter sin död? Bryr sig ickerökare om vad skandia tycker om fetätning, medvetet söndersportad kropp etc efter sin död? Föga troligt.
Påminner om debatten om att krermering skadar miljön då de som förbränns är kontaminerade. Martin Timell hade ett klokt svar; "Det skiter jag ärligt talat i". Det gör jag med.