söndag 3 maj 2009

Och McDonalds säljer fruktburgare


Diamantia.com
Jag tror knappast att det är frukten som gör människor feta, möjligen är det så att sockret i frukten gör att insulinet höjs snabbt och gör att fruktätaren blir fort väldigt hungrig efter det plötsliga insulinpåslaget och snabbt letar reda på annat snabbverkande socker i form av godis i skrivbordslådan. 

Om man ser på det amerikanska folket så inte är det frukt på deras meny som har gjort dom till dom fetaste i världen. Så jag skulle nog inte stryka frukten från min meny men inte överdriva ätandet vilket gäller för alla annan mat med.

Läs även andra bloggares åsikter om,, , , , , ,   svd 1  af 1  dn 1

2 kommentarer:

Marlene´s blogg sa...

Hej
Jodå här är det bara bra. Ikväll har vi varit och kört båda hundarna med 4hjuling och motorcykel. Jag på 4hjulingen med Snutte för han drar, Staffan med Kita och motorcykeln.
Ha det bra.

Unknown sa...

Tja, det är just fruktos (särskilt amerikanernas älskade HFCS, High Fructose Corn Surup) som ligger bakom en stor del av jänkarnas ökade kalorikonsumtion de senaste årtioendena. Och till skillnad från en burgare så gör fruktos inte dig mätt (Blir du mer mätt av riktig Cola än av lightvarianten? Nupp.)

Nu levereras naturligtvis det mesta av den amerikanska fruktosen inte i form av frukt, utan som (jättestor) läsk, eller rentav inpulad i hamburgerbröden (HFCS i brödet ger finare färg).

Frukten har knappast någon avgörande roll för att vi gått upp i vikt de senaste årtiondena. Men för den som vill gå ner i vikt är det nog ett bra alternativ att dra ner på frukteriet.