lördag 30 maj 2009

Sätt er på en ätpinne

Kineserna är putt på Danmark för stadsminister Lars Lökke Rasmussens möte med Dalai Lama

Kinenserna kan hoppa upp och sätta sig på kinesiska muren, ska dom diktera vem som andra länder får träffa eller inte, vem tror dom att dom är. Tror dom att folk inte vet att dom har okuperat Tibet eller tror dom att andra länder ska bry sig om att dom sitter och surar för att Dalai Lama reser runt i ett försök att hjälpa Tibet att bli fri från okupanterna. 

Om kineserna tycker att Danmarks möte med Dalai Lama ödelägger vänskapen mellan länderna så måste dom ju veta att dom inte har någonting i Tibet att göra. Om dom tycker att dom har rätt att okupera Tibet så skulle dom inte bry sig om vem som Dalai Lama träffade eller vad han säger. 

Dom försöker tiga ihjäl okupationen av Tibet, det kanske fungerar att skrämma folk till tystnad i kina men inte ska dom tro att dom kan tysta andra länder med någon slags skrämselpropaganda om ödelagd vänskap.

Läs även andra bloggares åsikter om 
Respito.com

4 kommentarer:

Bengt sa...

Prova att läsa http://tianmi.info/blogge/posts/09/03/10/Die-lama-die/ innan du uttalar dig om Tibet igen. Det finns en aning mer till saken än vad som är den allmänna "sanningen" i Sverige. Svenska medier är rätt skeva i sin omvärldsbevakning per default, ifrågasätt.

Aila sa...

Så Kina har inte invaderat Tibet och fängslat och torterat massor av tibetaner. Förstört kloster och dödat munkar för att sen massflytta Kineser till tibet för att dom ska kunna säga att Tibet har större kinesisk befolkning än tibetansk och att det officiella språket är kinesiska.

Kineserna har praktiskt taget utplånat Tibetanerna och deras kultur och sen ska kineserna sitta och sura och hota andra länder för att dom tycker att dom har rätt att prata med vem dom vill utan att fråga kineserna om lov. Kineserna kan hoppa upp och sätta sig på en ätpinne.

Anonym sa...

Hoppas att pinnen är riktigt vass.

Anonym sa...

En hel spikmatta med ätpinnar är ännu bättre;)