onsdag 13 maj 2009

Vad sa föräldrarna och dom sociala myndigheterna


Diamantia.com
Barn kastade sten på Cirkusdjur

Vad gjorde polisen förutom att försöka tala barnen tillrätta. Det behövs inte en anmälan från personalen för att polisen ska kunna agera, tog polisen kontakt med barnens föräldrar och med dom sociala myndigheterna så att barnen förstår att dom inte kan göra på det viset utan måsta ta konsekvenserna för det. Jag antar att polisen inte gjorde någonting utan bara hoppades att cirkusen skulle fara därifrån så dom slappa allt jobb med att samla ihop namn och prata med alla förälrar och socialpersonal. 

Barnen ska inte slippa undan med bara prat, det visar att vuxna inte tar så allvarligt på att dom kastar sten på djur. Dessuton så är det inte första gången det händer, vad gjorde polisen förra gången det hände? hur många föräldrar och socialpersonal blev kontaktade den gången? Ingen antar jag, dom sa väl bara, aja baja inte kasta sten på djuren och sen åkte dom väl därifrån. 

Det är inte konstigt att barn och ungdomar gör som dom vill ibland och skiter i vad poliser och vuxna säger åt dom för det blir lika aldrig några konsekvenser av vad dom gör utan allt rinner ut i sanden och ingen bryr sig. Vad jag tycker om att använda djur på Cirkus är en helt annan diskussion men så länge dom finns där ska dom behandlas med respekt.

Läs även andra bloggares åsikter om

20 kommentarer:

Anonym sa...

Leve mångkulturen.
Dessa ungar kanske plågar djur pga trångboddhet?

Sivan sa...

Det är bara början, Tyvärr

Anonym sa...

Var där igår och såg eländet. Det var en stor skock invandrarungdomar. Undrar om de gör sådant hemma i Irak också, eller om de bara driver vind för våg här i Sverige?

Anonym sa...

Jag konstaterar att samma Anonym som skrivit här 08:51 och 09:11 verkar hänga på DN, följa alla blogg-länkar och skriva likartade kommentarer där.

Vad är problemet, får du inga läsare till din egen blogg?

Anonym sa...

På allt som rör sig, lyser eller låter kastas sten, men bara man är säker att den inte kommer åter... Länge leve mångfalden!!

Anonym sa...

SV: Anonym 09:15
"Jag konstaterar att samma Anonym som skrivit här 08:51 och 09:11 verkar hänga på DN, följa alla blogg-länkar och skriva likartade kommentarer där."

Alla "Anonym" är inte samma person, denna pseudonym för man av Google om man inte vill uppge namn. Ovanstående var även min första kommentar i detta ärende. Kanske är det fler som tycker som jag?

"Vad är problemet, får du inga läsare till din egen blogg?"
Jag har ingen blogg. Och om jag skriver 1 kommentar på 1 blogg idag, varför tycker du att det är ett problem?

Jag tycker inte att min kommentar var missriktad. Varför inte argumentera mot mig istället?
Dessa barn lider nog av trångbodhet och kanske även traumatiska minnen från sitt hemland. Djurplågeri är ett tidigt varningstecken på sadism som sedan kommer att rikta sig mot människor. Det är viktigt att dessa barn får hjälp omgående, annars kommer det att bli mycket illa för dem i framtiden.

Unknown sa...

Och hur anser du att polisen skulle tagit detta med föräldrarna, skulle de avsatt en patrull per unge och åkte med dessa hem?

Och vad får dig att tro att föräldrarna skulle bry sig? De har uppenbarligen inte gjort ett bra jobb hittils.

Anonym sa...

Vuxna behandlar barn som idioter. Här står ungar och kastar sten. Vuxna tror att ungarna inte "begriper" att dom gör fel. Då börjar de vuxna att "förklara". När de vuxna gått, kan ungarna fortsätta med sina aktiviteter.
Vi behandlar ett felaktigt beteende med en felaktig metod!
Det finns andra metoder, som fungerar. Pröva något nytt!
Birgit

Johan sa...

Självklart skulle polisen tagit det med föräldrarna. Det är inget problem. Få barn vågar neka en barsk polis numret till deras föräldrar och flertalet föräldrar kommer snabbt när polisen kommer.

Att man inte gör det hindrar dessutom föräldrarna för att ta tag i problem som det här. Visst de kunde ha haft koll på sina barn från början men när de nu inte hade det är det väl bättre att de får reda på att barnet missköter sig än att de är helt ovetandes.

Aila sa...

Det är polisens jobb att prata med föräldrar till barn som misshandlar djur och om inte det hjälper så ska sociala kopplas in innan någontin ännu värre inträffar.(jag håller med anonym 09.29 att djurplågeri är ett tidigt tecken på att det är något fel på empatin hos dessa barn och ungdomar och att det kan eskalera till andra ännu värre saker)

När någonting sånt här händer så måste samhället med kraft ta till alla till buds stående medel för att förhindra att det händer igen och om en anmälan till dom sociala myndigheterna är ett sätt att göra det så ska det anmälas utan dröjsmål.

Olbap sa...

Bredäng = stockholmsförort = "mångfald"

I den muslimska delen av världen så respekterar man inte kvinnor eller människor andra än muslimska män, hur 17 förväntar du dig att de ska bry sig om djur? I saudi-arabien, i staden Mecca 2002, så brann 12 flickor inne i en skola, de hade haft gymnastik och var inte "sedesmässigt klädda" - polisen spärrade av området och lät flickorna brinna inne - de kunde ju ha visat upp sig utan "tältet" på kroppen. Enligt Koranen och i synnerhet Haditherna så lyser en föraktfull inställning mot djur fram: Enligt en av Haditherna så får en rättrogen muslim inte ha husdjur, för det kan förleda muslimen ifrån att älska allah och endast allah. Hundar anses som smutsiga djur som helst bör avlivas, aldrig vara husdjur. Hur 17 tror du då inte små muslimska barn beter sig med såna inställningar sedan modersmjölken?

Anonym sa...

Man skulle ju kunna be sina egna ungar att lägga sig i buskarna och skjuta luftgevär på invandrarbarnen. Som ett distraktionsmoment mot stenkastningen menar jag.

Eller så tycker jag att cirkuspersonalen kunde låta nån ilsken lama eller liknande slita sig för att bita de stygga barnen. Därigenom skulle de få en lektion i hur djur och natur fungerar.

Aila sa...

Nu ska vi inte varken skjuta på barn eller kasta stenar på djur. Det blir inte precis bättre av att sänka sig till utflippade barns nivå, det är bättre att vuxna beter sig vuxet och tar till andra medtoder för att stoppa liknande händelser i framtiden.

Anonym sa...

En metod man kunde ta till är ett kok stryk.

Camillajanss@hotmail.com sa...

I palestina kastar de sten mot israeler.
I Sverige mot polis, bussar, brandkår och elefanter.
Vilken härlig arabisk mångkultur!

Aila sa...

En sak är i alla fall säkert, människor verkar tycka om att kasta stenar. Vi har nog inte evolverat så mycket sen apstadiet, för var det inte nyss rubriker om en schimpans som började morgonen med att samla ihop stenar så att han kunde kasta på Zoobesökarna=)

Anonym sa...

Inga djur eller människor blev skadade. Ganska naturligt då att polisen inte kan agera hårdare än vad de gjorde. Dessutom tar det alldeles för stora resurser att kontakta föräldrar till 50 barn.

Detta kan inte vara någon annans initiala ansvar än föräldrarna. I de flesta fall vet de vad som händer och vad deras barn gör. Där ligger ansvaret.

Anonym sa...

Jag har arbetat många år inom svensk turnéteater. Invandraroråden är alltid en mardröm. Det är snarare regel än undantag att föreställingar störs eller till och med förstörs (av såväl ungdomar som vuxna), inbrott och stöld är vardagsmat och om man protesterar är man rasist och utsätts för stenkastning eller hot.

Har sedan två år slutat besöka sådana områden (bredäng, rinkeby, ronna, rosengård). Det är helt enkelt inte värt besväret. Personal och artister blir traumatiserade och intäkterna räcker sällan för att ersätta skador på material (ex. var det en gång en ung man som sprättade upp tältduken med sin kniv för att han var nyfiken på vad som fanns i tältet. Kostnad för reparation ca. 35000).

Nej, fy! Aldrig mer invandraroråden.

Anonym sa...

I den stad där jag bor är det vanligt att invandrarbarn i föräldrars sällskap kastar stenar på änder medan föräldrarna ser på utan att reagera. Det är en kulturfråga, och dessa händelser visar framför allt på våra myndigheters slapphet i att undervisa invandrare om skillnaderna mellan deras kultur och vår. Det krävs ju ingenting i det här landet för att få bli svensk medborgare

Anonym sa...

Jag måste vara dum. Varken polis eller sociala myndigheter har något med detta att göra. Jag har fostrat tre barn, som är fullvuxna i dag. Det är en utopi för mig att något sådant här skulle ha inträffat. Det är helt och hållet ett föräldraproblem och ingenting annat.