tisdag 16 juni 2009

"En tacksam thailändska"


Ska dom laga mat samtidigt som dom tillfredsställer männen

Så otroligt rasistiskt och dumt uttalande. Menar dom att thailändskor är tacksamma över att få laga mat och (samtidigt) sexuellt tillfredsställa nordiska män med dåligt självförtroende. Jag undrar vad thailändska kvinnor tycker om den beskrivningen av dom.

Läs även andra bloggares åsikter om

Respito.com

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om dom kan sjunga och spela ett instrument samtidigt så blir dom den perfekta hustrun.

Anonym sa...

Naivt och dumt skrivet av dig också. Tror du verkligen inte att en kvinna från en fattig bakgrund och en annan syn på jämställdhet än den vi kämpar för här inte skulle vara oändligt tacksam om hon fick en chans till ett bättre liv med en svensk man? Samtidigt som hon bara lever den roll hon känner och kan bäst, som lojal hustru som pysslar om sin välgörare och man? Reality check! Det finns hur många som helst som skulle göra det bytet utan att blinka för en man de fattat tycke för. För t ex thai är familjen det allra viktigaste och att de får möjlighet att försörja sin familj är himmelriket. Man kan inte applicera svenskt kristfeminisitiskt tänk på någon från en annan kultur och med andra förutsättningar än vad du själv har och vad du kan tänka dig att någon kan vara beredd att göra.

Anonym sa...

Anonym: Så länge du har hungrande behövande människor så har du också en lojal underdånig människa, oavsett kön. Men om en människa får välja själv, så väljer han/hon inte att vara underdånig eller välgörare åt någon. Vinner du någons kärlek så gör man allt för varann, men det är en helt annan sak.

Det har med sunt förnuft att göra, inget annat

Anonym sa...

Anonym2: eller så länge du har tjejer från en kultur med en mer traditionell syn på kvinnorollen än vad vi har nuförtiden i Sverige. Du behöver inte åka utanför vår egen kontinent för att finna dem. Men enligt feminismen är de väl offer som utnyttjas och förtrycks av män i patriarkala samhällen underlägsna vårt eget. Vi är bra på att tala om för alla andra vad de ska göra men sämre på att låta folk välja fritt själva utan att döma dom.

Anonym sa...

Inte alls.. Jag är inte intresserad över vem som diskar eller masserar någons fötter. Det är passé. Jag snackar om att skaffa sig en person som boskap. Jag trodde jag var tydlig med det, men jag ber om ursäkt att jag inte var det.
Att vara traditionell innebär inte att försvinna upp i en annan människas önskningar.
Dessutom är thailändarna väldigt företagsamma människor, och kvinnorna har inte som första tjing att passa upp npgon. De ger och tar precis som vilket annat folk som helst.