onsdag 24 juni 2009

Förbjud burkor, bikini och baddräkter

Förbud är ingen bra väg att gå.

Det ska givetvis inte vara tillåtet att gömma sina fruar och döttrar under en hög med tyg, den frågan är inte svår att svara på. Nu är det inte så ofta den extrema formen av klädeplagg används i Sverige men varje gång den gör det så blir det en obehaglig känsla när man ser en kvinna i burka och vet att under allt det där så finns det en kvinna som jag, en kvinna av kött och blod med känslor och drömmar som förmodligen är lika gömda som hela hon själv.

Dom i sin tur tycker att våra kvinnor och unga flickor går omkring praktiskt taget nakna i sina bikinis och baddräkter och tycker att vi är förfärliga och skulle aldrig kunna tänk sig att låta sin underåriga dotter vistas nästan naken framför okända människor.

Vi kan inte förbjuda olika kläder, vi kan bara med ett steg i taget förändra inställningen till dom. Under vissa omständigheter så ska burkor vara förbjudna precis på samma sätt som att bikini inte är tillåtet på alla ställen men när det gäller andra så kommer det att måsta ta lite tid att genomföra en förändring.

Sverige är inte det mest jämställda landet på jorden, vi har många saker som vi måste jobba med, vi har kommit långt i vissa saker men behöver nog jobba på andra så vi ska inte komma med pekpinnar och leka "vi vet bäst" för det retar folk och uppretat folk är inte villiga att försöka blir mer jämställda.

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Anonym sa...

where is freedom of expression ? France showed that it is the most extreme nation .