lördag 13 juni 2009

Nordkorea hotar hela världen


Jag vet att Nordkorea ligger på andra sidan jordklotet och inte är ett omedelbart hot mot Sverige men bara att dom finns får mig ännu mer att vilja ha ett nära och dagligt samarbete med Nato. Det brukar heta att "ensam är fri och stark" men när det gäller att försvara sig mot inbillade eller verkliga hot från omvärlden så skulle jag vilja säga att ensam är bara ensam, varken mer eller mindre.

Nordkorea säger praktiskt taget att om inte världen slutar bry sig i vad dom sysslar med så kommer dom inte att dra sig för att använda kärnvapen. Nordkorea är det största hotet mot värden idag, större än alla konflikter i mellanöster, Israel, global uppvärmning, pandemier, stenbumlingar från rymden och finanskriser tillsammans.

USA och dess allierade (vilket förmodligen innebär hela världen när det gäller Nordkorea) måste göra någonting drastisk för att minska hotet. Jag har ingen aning om vad men det finns säkert folk som kan svara på vad det skull kunna vara, men sanktioner är nästan verkningslösa eftersom det bara drabbar civilbefolkningen och Nordkoreas regering har inte brytt sig om civilbefolkning förr så varför skulle dom bry sig mer nu.

Nordkorea med sin, både mentalt och kroppsligt, småväxta ledare Kim yong Il kommer att ställa till med ett riktigt riktigt elände inom en snar framtid om inte något drastiskt händer och hela regeringen slås ut av svininfluensa eller på annat sätt blir tandlösa.

Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte ha sagt det bättre själv.
Går själv i tankarna att det är bättre både för oss samt folket att raderar ut dom.
Man brukar säga bättre att 1 dör än att alla dör.
Och så är läget dära.
Om vi väntar och talar med dom å gör dom till lags så får dom atomvapen. Och den idioten tvektar inte att använda dom.
Och då använder vi tillbaka.
Och då dör folket ändå och jorden blir mera skadad än vad den redan är.
Laban.

Anonym sa...

Att lekmen uttalar sig vilka som er de farliga i denna verld e riktigt korkat. De flesta borde vell veta att den storsta "bulleyn" i verlden e ju USA, For att bli nummer 1 so vet alla att man moste spela det fulaste spelet och det har USA gjort och fortsetter gora. Vi har ingen aning om varfor Nord Korea nu veljer att forsvara sig med det lilla de har genom att skaffa sig det som de flesta KRIGS makter redan har. USA har redan blestrat iveg ett par hundra tusen menniksor med sina atombomber. Ryssland e lika goda fula de med och Kina ska vi inte tala om. So vad gor man do mot STOR makter som vill krossa en> Jo man forsvarar sig med det lilla man har. Innan ni domm ut non som komm ihog att kristen domen, islam och andra religioner har mordat mlijarder genom forra millenniet. USA RYSSLAND och KINA har med mordat miljoner so vilka e det farliga?
Nej forsett titta po Idiot Tv med amerikansk propaganda, Forsett morda all djuren po planeten och et kadavren av dem och forsett att ler era barn ytlighet och kapitalism och om fashion so fortsetter jag med att Lesa historia, Eta vegetarianskt och ler mina barn att leva i harmoni med verlden.. kom inte med fight fire with fire mentalitet. KRAM OCH LOVE!

(ursekt for engelskt tangent bord)

Fredrik sa...

Tro inte på allt du läser i tidningarna. :)

Anonym sa...

Detta är tramsnyheter direkt från Seoul/Pentagon. Om Nordkoreanska fraktfartyg blir bordade på internationellt vatten (ett brott enligt internationell rätt), kommer Nordkorea förmodligen frita skeppet militärt, precis som västmakterna gör utanför Somalia.

Det är en krigshandling att stoppa transporter på det sättet. Det kommer svälta ut landet och Nordkorea har inget annat val. Nordkorea har all rätt att försvara sig.

Anonym sa...

Menar du "USA hotar hela världen"?

Så vitt jag vet har inte Nordkorea varit i krig sedan USA bombade sönder och samman landsbygden och civilbefolkningen i förra seklet.

Sedan dess har Nordkorea varit hotat av imperialistländer fram tills idag.