lördag 25 juli 2009

Hundvalpar har större skydd

Om en läkare skär bort kroppsdelar på småbarn utan att det är något fel på kroppsdelen så kan inte den läkaren vara riktigt klok. I Sverige är det förbjudet att kupera hundsvansar och öron på valpar men tillåtet att "kupera det manliga könet på nyfödda".

Könsstympning är en vidrig sed och vidrigt att en läkare med sitt sunda förnuft i behåll skulle fundera på att ta fram en skalpell och skära i ett fullt friskt spädbarn. Har Sverige ramlat tillbaka till medeltiden eller har alla som tycker att könsstympning är någonting som Sverige ska hålla på med tappa förståndet.

Skyddar våra lagar hundvalpar mot stympning av kroppsdelar men inte våra småpojkar.

Läs även andra bloggares åsikter om

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt och hållet rätt, punkt Men vad tror du om svininfluensan. Är det någon som inte tycker om svinkött som sprider den. Med det menar jag inget politiskt eller "religiöst".

Anonym sa...

Nu är det ju så att vi fortfarande "står i skuld" sedan 1945 och det kommer för all framtid vara politiskt omöjligt att ifrågasätta just den grupp som lobbat igenom detta. Oavsett vad de hittar på.

Illwill sa...

Anonym1, du tror att svinkött sprider influensan? Va? Då du inte är speciellt bra på det svenska språket så är jag inte säker på vad du försöker säga...om du försöker vara rolig så råder jag dig att anstränga dig mer, om du ärligt tror att svininfluensan sprids genom kött så bör du aldrig säga/skriva något igen.

Anonym2: Ja.

Sverige borde som land jobba för att bli av med religion (inom landets gränser). Att importera över en miljon "människor" från efterblivna kulturer underlättar inte precis jobbet att skapa ett bra samhälle här.

y3kproblem sa...

Anonym2:
Det är knappast judarna som har lobbat igenom detta. Judar i Sverige är en mycket liten grupp, och uppskattningsvis omskärs inte ens 50% av de judiska pojkarna längre (i Sverige alltså). Totalt rör det sig om ~40 stycken om året (källa: wikipedia).

Bland muslimer är dock manlig könsstympning mycket vanligare och cirka 3000 övergrepp begås varje år i Sverige.

Martin Gustavsson sa...

Ja, man kan ju undra varfoer hundar har mer skydd aen barn?

Votering nu!

http://aktivdemokrati.wordpress.com/2009/07/26/omrostning-skara-i-snoppen/

Fröken Sverige sa...

Självklart ska man INTE stympa små barn utan medicinska skäl i ett modernt samhälle!

Här finns lite bilder av stympningar av småpojkar. Varning dock för mycket starka bilder!!!

http://www.infocirc.org/fourn.htm

http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/2009/07/manga-lakare-vagrar-utfora.html

Mvh

/FS

Nereo sa...

Ni har börjat inse att Islam är ett vinnande produktivt projekt medan era fjolliga oomskurna män föredrar improduktivt bögliv.
Jämför 2 unga män med samma vikt klass,utbildning osv.
Ni kommer tydligt se att muslimen är manligare,nyktrare,vuxnare beteende o. förmodligen startat familj medan svenske unge mannens bortskämda psyke mestadels är grumligt.Omskärelse är bra för psyket!