söndag 26 juli 2009

Petitesser!

Dom får väl göra vad dom vill med bilen om dom har betalat ett rimligt pris som försäkringstagaren är nöjd med.

Det är däremot bara klantigt av försäkringsbolaget att påstå att bilen är skrotad, i stället ska det stå att bilen är inlöst till ett fullgott värde enligt överenskommelse med försäkringstagaren och att bilen nu tillhör försäkringsbolaget. Sen har inte den förra ägaren någonting att göra med var bilen sen tar vägen.

Inte skulle jag heller bry mig om var den fanns när jag fått betalt, jag är, precis som den pressansvarige på försäkringsbolaget "if" säger, nöjd om ersättningen är rimlig och jag snabbast möjligt får en likvärdig bil.

Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl inte alls okej att man får papper på att bilen är skrotad och försäkringsbolaget säger att det är för dyrt att laga, därför måste den skrotas. Sen får försäkringstagaren ut ett belopp som är lägre än bilens värde och sedan så dyker den skrotade bilen upp hos bilhandlare. Det är lurendrejeri inget annat.

Anonym sa...

Man får väl aldrig så mycket för inlösen av sin bil från försäkringsbolaget som man själv är nöjd med.

Man borde få två alternativ att välja mellan. Antigen så ersätter försäkringsbolaget bilen med en likadan av samma märke och årsmodell eller så får man en kontant utbetalning (om man nu ändå önskar köpa en nyare bil).

Då slipper man risken att själv behöva lägga ut 1000-tals kronor för att köpa en likvärdig bil. Eller, om nu kontantbeloppet är lockande och rimligt, så kan man välja det.

CustomG sa...

Man får inte en lapp på att bilen ska skrotas. Inlösenbrev fås, sen kan man få pengar lr om man får tag i en likvärdig bil köper bolaget den till dig.
Företaget som reparerar bilen tar ca 700-800kr timmen i betalt till försäkringsbolaget, medans en plåtslagare kostar företaget ca 300-400kr timmen. Självklart blir det då billigare för företaget att köpa bilen av bolaget och reparera bilen själva.
Dessutom har större märkesverkstäder inköpspris på delar etc...