tisdag 4 augusti 2009

Förr brände dom häxor på bål

Det är många saker som varit tillåtna att göra och som många har gjort i religionens namn men det finns absolut ingenting som säger att det måste få fortgå bara för att det alltid har varit så.

Förr var det tillåtet i lag att bränna kvinnor på bål om någon utpekade henne som häxa och dom trodde verkligen att kvinnor lurade med barn och åkte till djävulen på en kvast till blåkulla med dom. I vår upplysta del av världen vet vi bättre idag och det skulle väl inte falla någon in att bränna upp kvinnor, det är barbariskt.

I en del länder är det fortfarande tillåtet att stena kvinnor till döds, vi tycker att dom är barbariska för vi vet bättre, vi vet att så gör man inte bara för att det står i deras "bibel" att det är ett lämpligt straff vid vissa brott.

Vissa trosinriktningar idag tycker att man ska skära bort små bitar av gossebarns penisar, bara för att det alltid har varit så. Jag tycker att det är en barbarisk sed och jag tycker att vi i vår upplysta del av världen ska värna om spädbarns kroppsdelar och tala om att så gör inte vi och om dom gör det så är det ett brott mot våra lagar.

Det är väl inte religionsfrihet att tillåta stympninga av könsdelar varken dom sitter på en pojke eller en flicka och att säga att det är skillnad och att det finns medicinska fördelar med omskärelse är rena rama bull-skiten, det är bara en grym sed som hör hemma på medeltiden tillsammans med häxbränning, stupstocken och offentliga spöstraff.

Om pojkarna sen vill skära bort hela familjelyckan och bli en enuck när dom blir vuxna så tycker jag att dom ska få göra det men så länge dom inte kan föra sin egen talan så ska vi banne mig inte skära bort delar från dom bara för att föräldrarna säger att det alltid har varit så.

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Anonym sa...

vad då bibel??? du menar väll koranen?????????? står inget i bibeln om att man ska stena nån till döds, tvärtom, ''älska din nästa så som dig själv''