måndag 24 augusti 2009

Jan Majlard mobbar idrottsflickor från Gällivare

Har jag missat någonting, har någon idrottsflicka från Gällivare blivit utsatt för samma kränkande behandling som Semenya, har någon idrottflicka blivit anklagad för att var av "fel kön" eller var kommer artikelförfattarens helt otroligt kränkande mening "tänk om det internationella drevet gått mot en "pojkflicka" från Gällivare" ifrån?

Vad menar artikelförfattaren Jan Majlard med den meningen, inser han inte att det han använde som jämförelse med Semenyas kränkande behandling är om möjligt en ännu mer kränkande för Gällivares alla idrottsflickor. Är Gällivares idrottsflickor mer "karllika" än andra kommuners idrottsflickor, SvD,s Jan Majlard måste tycka det eftersom han använder dom att referera till så att vi verkligen ska förstå vilken skymf Semenya har blivit utsatt.

Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla, säg att ditt inlägg är ironiskt? Varför skulle detta vara kränande för Gällivares alla idrottsflickor? Precis som i övriga landet och världen finns säkert flickor i Gällivare som är i sitt beteende vad du anser mer "maskulina" än normen för vad du anser vara kvinnligt. Men vad är då Mannligt och kvinnligt?

Ditt blogginlägg är helt utan någon relevans och visar endast ett patetiskt inskränkt småstadsinställning.
Ha en bra dag.
/Zion

Koreyander sa...

Majlard syftar sannolikt på den stora stjärna som Gällivare hade för ett par år sedan. En "pojkflicka" vid namn Lina, som stod för helt magnifika insatser i skidspåren.

Nu var poängen i och för sig inte att peka ut någon som maskulin, utan att visa på hur otroligt fel det är att mobba ut en person på grund av dennes fysik. Lina hade (och har, gissar jag) en grym fysik och kunde utklassa motståndare på ett lika överlägset sätt - men ingen som har träffat Lina i verkligheten skulle ens tänka tanken på att se henne som något annat än en otrolig idrottskvinna. På samma sätt ser den afrikanska löparens landsmän henne som en otrolig idrottskvinna - vilket nog var vad Majlard ville få sagt.

Efter att krönikan publicerades framkom det dock att den afrikanska löparen hade en extrem testosteronhalt, tre gånger högre än vad som är normalt för kvinnor. Därmed finns det goda skäl att utreda om hon hade fördelar gentemot motståndarna - vilket i så fall är jämförbart med dopning. Någon sådan misstanke har aldrig funnits på någon "pojkflicka från Gällivare", så Majlard får snällt se till att skriva en uppföljare där han visar förståelse för medtävlarnas reaktioner (vilka han kritiserade i krönikan).

Det hade varit det enda vettiga att göra. Men Majlard har aldrig brytt sig om vad andra tycker om hans texter förut, så jag tror han skiter fullständigt i det den här gången också. Det får han i så fall skämmas för, den lille murveln. :)

Aila sa...

Det enda rätta hade varit att skriva "tänk om det internationella drevet gått mot en "pojkflicka" från Sverige. Jag begriper inte varför han blandade in dom duktiga itrottstjejerna från Gällivare och "jomenvisst", det är skrivet lite med glimten i ögat men med en gnutta allvar med.

Dennis Alexis Hellström sa...

Alltid hemskt när man drar folk över en kam.