tisdag 8 september 2009

Ligister som skulle behöva ett kok stryk!

Om alla som var missnöjda skulle börja bränna bilar och bete sig som idioter så skulle vi inte ha något samhälle kvar. Det är en hög med ligister som skulle behöva skaffa sig någonting annat att göra.

Om dom är missnöjda så kan dom väl engagera sig politiskt (det är val nästa år) eller skriva insändare i tidningar eller demonstrera fredligt utanför kommunhuset men det är väl roligare att skrika, bråka och bränna bilar, vad ska annars dom stackars ungdomarna göra med all sin fritid.

Jag förstår inte hur aftonbladet kan få det att låta som om det skulle vara synd om dom stackars små ligisterna, ge dom en sida i tidningen i stället där dom kan prata om vad dom har för problem och kanske få en vettig diskussion i stället för att uppmuntra att fortsätta kasta sten och bränna bilar genom att ge dom en röst av den anledningen.

2 kommentarer:

Max Hobstig sa...

Onekligen en kul formulering: ”Ligister som skulle behöva ett kok stryk”
Frågan som ställer sig är därför vem som skall ge dem stryk så att det räcker och blir över. Polisen har ju gett ett antal av dem ordentligt med stryk utan att det hjälpt. Förmodligen har de fått så mycket stryk att inget stryk i världen hjälper. Den nya frågan som då ställer sig är: Vad kan göras som inte redan är gjort. Har vi glömt något uppfostringsverktyg?
Problemet är onekligen delikat.

Aila sa...

Jag menar inte att någon bokstavligen ska slå någon annan, det är misshandel. Vad jag menar är att vuxna i deras närhet, föräldrar/anhöriga/skola måste ta tag i problemet, sätta ner dom på häcken och tala om att det dom sysslar med löser ingenting. Det finns andra vägar att gå, dom kan engagera sig i politiska partier, i samhällsdebatten eller varför inte starta ett eget missnöjesparti. Jag tror att många av dom som bränner och förstör egentligen inte är intresserade av en förändring, många tycker att det är mycket roligare att "hämnas på samhället".

Det är som med fotboll och huliganer, huliganer är inte intresserade av själva fotbollen dom är bara ute efter att ställa till bråk. Jag tror att samma problem finns här. Skulle man bara bli av med "huliganerna" så skulle man säkert se att det fanns ungdomar med verkliga åsikter och som verkligen hade någonting att komma med men dom drunknar i allt förstörande och all "hämnd" mot samhället.