lördag 19 september 2009

Vill vi ha obegåvade och fula barn?

Alla föräldrar vill ha ett perfekt barn. Vi kommer att se mer och mer av beställda små telningar. Människor med ett oävet utseende, en ärftlig defekt eller kanske bara tycker att dom hör till dom mindre begåvade i samhället. Dom kommer att i större utsträckning se sig om efter möjligheter att öka på chanserna att få ett vackert och begåvat barn. Det är någonting som vi kommer att få vänja oss vid och det kommer vi att göra.

På några generationer till så kommer folk att måsta sitta och försvara sig när dom är för korta, för långa, för dåliga betyg, krumrygg eller plattfot och vill ha barn. Det kommer att heta - Varför ska du envisas med att föra dom där dåliga generna vidare, vill du inte ha ett begåvat och vackert barn, det är oansvarigt och inte rätt mot barnet när det finns bättre gener att tillgå.

Stackars föräldrar som då måste säga att jag vill gärna ha ett obegåvat fult barn med platta fötter och krumrygg. Då kommer grannen att ringa barnavårdnämnden och se till att dom blir steriliserade så inte samhället ska måsta försörja dessa fula och obegåvade människor som kommer att ställas utanför arbetsmarknaden på grund av sin egoistiska föräldrar som bara vill ha ett barn som liknar dom själva och inte på barnets framtida försörjningsmöjligheter.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: