måndag 20 april 2009

Pojken är väl ingen mördare


Diamantia.com
Vad är det för fel på UD
Vad jag förstår så har pojken dubbla medborgarskap, svenskt och amerikanskt. Har inte svenska medborgare rätt till rättshjälp och alla annan hjälp som kan behövas om man hamnar i en situation där man inte kan hjälpa sig själv, och jag har svårt att se hur en ettåring kan hjälpa sig själv ur ett barnhem i Guatemala

Är det verkligen möjligt att UD kan frånta sig allt ansvar för en svensk minderårig medborgare, är det ens lagligt. Hans svenska mamma har full vårdnad om honom, han blir kidnappad av sin far som inte ens har umgängesrätt med pojken, förd till Guatemala och till slut lämnad på ett barnhem där och svenska UD säger att det inte angår dom och att det är den amerikanska sidan som ska fixa hela situationen. 

Jag undrar vem som sitter och prioriterar vad dom svenska skattepengarna ska användas till när det gäller svenska medborgare som av en eller annan anledning sitter fast i ett annat land. 

Annika Östberg är en dömd mördare som suttit i fängelse i USA i halva sitt liv, svenska myndig vet inte till sig av välvilja, ekonomiska resurser och engagemang för att hon ska få komma "hem" till ett sverige, som hon knappt kan komma ihåg då hon bara var tio år då hon flyttade. 

En liten minderårig svensk pojke kinappas och blir dumpad på ett barnhem i Guatemala där han knappt får träffa sin mamma som har enskild vårdnad, i det fallet så avsäger sig UD allt ansvar och tänker inte hjälpa till med varken resurser eller andra insatser för att pojken ska få komma hem till sin mamma. 

En morddömd kvinna öser man resurser över och en liten pojke fråntar man sig allt ansvar för. Jag skulle vilja veta vem det är som prioriterar vad skattepengarna ska användas till och jag skulle vilja höra förklaringen till varför Annika Östberg är så mycket mer värd en liten oskyldig pojke. af 1 2 3 4 5

UD 

Inga kommentarer: