måndag 20 april 2009

Fängelse vid 15, sola vid 18?


Diamantia.com
Artonårsgräns för solarier
Ska svenska myndigheter nu lägga sig i om hur gamal man får vara för att sola i solarie, skojar dom verkligen. Är det inte bättre med upplysningar i stället för förbud. Är det bara jag eller har förbud mot allehanda saker börjat hagla över oss och det verkar inte vara någon rim och reson i vad vi får göra vid vissa åldrar

Vi får sitta i fängelset när vi är femton, ha sex lagligt, rösta i kyrkoval (16) köra moped, se alla biograffilmer på bio och hyra resten om vi vill. Ungdomarna är ekonomiskt ansvariga och återbetalningsskyldiga för vård, tandvård och medicinersom deras föräldrar har dragit på dom utan deras vetskap, men... Dom får inte sola i solarium om dom vill, för dom förstår inte hur farligt det är! 

Vi krävar att dom ska förstå att det är farligt att göra vissa brott som man kan hamna i fängelse för och vi kräver att dom ska kunna navigera genom all information om könssjukdomar, preventivmedel, gravitideter, förlossningar och barnavård när dom är femton (och till och med innan dom är femton). Men att själva ta ett beslut om dom vill sola ett liten stund i ett solarie det tycker vi inte att dom är mogna att göra.  

Ibland så överträffar verkligheten dikten och man undrar vem som har betalt för att sitta och hitta på alla underligheter som dyker upp, kan vi inte använda dom pengarna till annat, som att skicka dom till Den kidnappade pojken Thor som sitter på ett barnhem i Guatemala och inte tar sig därifrån.
af  svd svd

Inga kommentarer: