söndag 31 maj 2009

Bara toppen av isberget


Misär utan like i finanskrisens sverige

Det är billigare för socialen att betala lägenheterna än vad det skulle kosta om dom var tvungna att ta itu med dom hyresgästerna och kanske ordna med boende inom äldrevården eller annan boendeform. 

Jag tycker att man kan läsa mellan raderna att en del av dom som bor i lägenheterna har psykosociala problem och det är billigare att säga att folk har rätt att bo som dom vill än att erkänna att man inte vill ta på sig kostnaden för ett annat boende där det finns dyr personal att tillgå för dom människorna. 

Jag tror att det finns massor av människor i sverige som bor under liknande förhållanden och jag tror att socialen struntar fullkomligt i hur och var dom bor bara det inte kostar för mycket pengar, vi kommer att få se ännu mer av liknande situationer där svaga och utsatta människor antingen blir hemlösa eller som socialen "hjälper" till ett boende som egentligen inte  är människovärdigt, bara "hyresgästerna" är undanstuvade någonstanns till en så billig penning som möjligt.

Läs även andra bloggares åsikter om 

Respito.com

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att anmälningen av socialen till polisen leder till att dom får ordentligt med böter. Ett önsketänkande men hoppas kan man i alla fall, numera gör myndigheter precis vad dom vill och ingen verkar vara ansvarig för resultatet.

A Versatile Girl sa...

"Läsa mellan raderna" var snällt sagt. Det är väl ganska uppenbart att Socialen inte kan rå för att folk inte städar. Bara för att man bor utan el och värme behöver man inte strunta i att städa toaletten. Det är väl ganska uppenbart att något inte står helt rätt till...

Aila sa...

Förmodligen lider en del av hyresgästerna både av fysiska och psykiska handikapp, det gör att socialen skulle skämmas att behandla dom på det här sättet. Värdet på en människa idag faller fortare än BNP gör.

Anonym sa...

Men herregud, Anonym och bloggens upphovsman litar alltså på vad Aftonbladet skriver? Utan att avslöja för mycket så kan jag väl säga att det inte ligger till så som Aftonpisset försöker vinkla det till. Inte ens i närheten. Så mycket felaktigheter och vinklingar att man blir helt mörkrädd. Alltid är det den onda socialens fel. Det är inte direkt första gången kvällspressen lyckas skapa sensationslysten "journalistik" grundad på helt bisarra uppgifter.

Anonym sa...

Okey då, anonym nummer 2, få höra den sanna historien då?